my favorite girl <3

Hej alla fina.
Sofie här, Malins syster. Jag tänkte att jag skulle skriva lite här eftersom Malin har mycket nu och har inte riktigt ro att sitta och skriva. Vet att många undrar hur hon mår och så, så jag tänkte uppdatera lite.
Malin och Daniel har kommit till rätta helt i den fina lägenheten och det är så skönt att vi bor så nära varandra (en trapp emellan ) :) så jag ränner här en hel del kan jag säga.
Julafton tillbringade vi här i M och Ds lägenhet, hela familjen var på plats såklart. Det blev Kalle Anka och massa julamat och klappar. Det slutade med att vi inte riktigt såg malin sen under berget med klappar :) Sen efter julklappsöppningen delade vi upp oss lite. Malin och Daniel åkte till Daniels bror och fortsatte firandet där.
Vi fick fina "jump in"s av pappa i julklapp som Malin har bott i nu några dagar, myyyysigt. Vi ser ut som teletubbies i dem :) tinkiwinky och dipsy är numera våra namn.
Hur mår Malin då? Jo hon mår helt okej och har ingen huvudvärk. Det som hon tycker är besvärligt är det svullna ansiktet och magen, håret tycker hon bara är skönt att få bort för det var ändå bara i vägen. Kortisonet är ganska lågt nu så sakta men säkert får hon tillbaka sin vanliga ansiktsform igen. Det allra värsta är väl att hon är väldigt svag i benen så måste få hjälp att gå och det fina vädret gör ju inte saken bättre. Benen är så svaga och hon drattar på ändan om vi inte håller i henne. Men det tillåter vi inte, jag håller stenhårt i henne.
Musklerna i överkroppen är stenhårda för hon spänner dem så hårt för att hålla balansen eftersom nederkroppen är så svag. Hon sover bra om nätterna men behöver gå upp och kissa en del och häromdagen skrämde hon livet ur daniel. Han vaknar av att hon ligger på golvet på rygg och får inte fram ett ord hur hon än försöker. Då har hon försökt ta på sparkdräkten utan att hålla sig i något och ramlat baklänges på rygg och tappat andan helt och hållet.
Det gör ont i mig att se att hon inte klarar av att göra vanliga saker längre och jag ser hur frustrerad hon blir över allt. MEN min ÄLSKADE syster klagar ändå inte. Jag är så fruktansvärt stolt över henne. Att hon vågar gå på stan, att hon vågar ta av mössan inför folk.. ja allt! Och jag är så fruktansvärt glad över att ha världens finaste vänner. Var rädd i början att någon kanske skulle dra sig undan och bli "rädda" . Men ni och ni vet vem ni är , är precis som vanligt och kan prata som vanligt om vanliga saker med malin, för det är ju fortfarande malin eller hur. Det är Malin, och HON är inte sjuk. hon bär på en sjukdom! Ni betyder så mycket och ger ett så enormt stort stöd <3 utan er, vad hade vi gjort?
Malin håller fortfarande på med strålningen och är klar med den den 5 januari, sen därefter blir det magnetrönten igen. Får hjärtklappning bara jag tänker på det. Men eftersom strålningen fortfarande är aktiv i hjärnan så brukar första röntgen inte visa så jättestor skillnad utan det kommer senare. Hon tar temodal (cellgift) varje dag också.
Sen efter första omgången nu av behandligen så blir det en paus på 4 veckor för att kroppen ska få återhämta sig och då hoppas vi att de svaga benen kan få gå ordentligt igen och att hennes ansikte är som vanligt igen. Jag tycker hon är supersöt i sina chipmunk kinder, ser inte riktigt att hon ser annorlunda ut för jag ser bara den vanliga malin.
Igår fyllde mamma år och vi var där och åt smörgåstårta och mös. Malin hade sin fina peruk i början men sen blev den lite jobbig och då tog hon av den. Vi fick oss ett gapskratt när "lilleJulia" som vi kallar henne (7år) säger till malin att hon liknar hennes morfar när peruken åkte av. Malin bara skrattade.
Vet inte om malin har berättat att vi ska till egypten om 27 dagar. SKÖÖNT! vi ska på all inclusive och bara lyxa till det och ta hand om oss. lite semester och sol från allt som har med sjukhus och mediciner att göra. När vi är borta så är det fortfarande uppehåll från allt. Då ska vi bara njuta och koppla av och samla nya krafter till vår kamp.
Under de fyra veckorna har vi bestämt att malin ska försöka äta så bra som möjligt och få i sig så mycket näringsämnen som det bara går. Nonijuicen och korngräset har fått vänta lite eftersom antioxidanter kan påverka strålningen negativt. Så förhoppningsvis kan vi köra stenhårt med att få i malin allt hon behöver för att återhämta kroppen ordentligt. Åkerfräknet kör vi med nu iallafall med fortfarande och det känns faktiskt bra. Hon dricker det som te också. Såg att de hade åkerfräkente på Kummin idag när jag och Susanne var där och handlade så jag handlade lite till henne :) . Såg också att Belindas fina smycken hängde där och inne och var så himla fina. Hon i butiken sa att de sålde jättebra. Blir tårögd bara jag ser mina vänner bära malins smycken.
Vi är på benen allihopa iallafall och vi kämpar på. Har varit nere och vänt ett par gånger men kämpar mig upp igen. Allt gör så ont i mig att se henne behöva gå igenom detta. Känner mig så hjälplös. Min älskade tvillingsyster, den viktigaste och mest betydelsefulla personen i mitt liv, den som jag delar ALLT med. Malin jag ska kämpa med dig och tillsammans är vi oslagbara för jag vet att ingen annan har den kraften som du och jag har tillsammans. Vi är ett och vi ska fixa detta. Vi ska ALDRIG ge upp!!!
"think of a wonderful thought" <3
Ni får ursäkta för det långa inlägget men tror nog att ni inte har något emot av att läsa nu när vi inte skrivit på ett tag.
Imorgon blir det myskväll med Finaste Linn och Johanna <3 Vi ska spela miljonbingo och se eldsjälsgalan. Vi kom på att det är victoria´s secret fashion show samma tid, det är ju tradition att vi ser det. men nu har jag redan köpt bingolotter och jag vet att Vs går i repris ett antal gånger sen så va det löst :) vi ska laga tacos och göra fruktsallad.
På nyårsafton blir det trerätters hos Malin och Daniel, ni ska veta att daniel är en superkock och lagar galet god mat. Sen har vi ju egen trubadur som spelar fint för oss <3
Tänkte sen göra nått inlägg med lite bilder från julafton och lite sånt så ni får se, så det kommer.
Här kommer en liten hälsning från oss till mormor Kerstin från Malin :
Hoppas ni har haft en bra jul, det har vi iallafall och jag har en liten julklapp till dig, ett änglasmycke som du ska få. Ska försöka skicka det så fort jag kan, vill att du ska ha ett. Kram Malin
Så det var nog allt för idag, nu ska jag stoppa om min fina malin palin och säga godnatt för imorgon är en nya dag och nya tag.
Vi ses snart fina ni <3 ha det bra sålänge. massa kramar från oss <3<3

Riskakor

Dagen idag börja med att sofie kom hit.
just nu testar vi en spännande sak med en ört som heter åkerfräken som vi fått tipsat om. man lägger de i en sil ved kokande vatten och låter de blir fuktiga och blöta. sen lägger man dom i en handduk runt huvudet. sen låter man det sitta i atvå timmar morgon och kväll.
jag dricker det som te. det ska va bra för hela kroppen som hår hud mm. det ta har jag gjort nu i tre dagar. sitter med det runt huvudet nu:)
idag har jag varit på strålningen i lund. det gick hyffsat bra o snabbt. ska dit morn igen...och nästa da osv...
just ja..svar till jenny.. det hade verkligen varit spännande att testa det du berättade om :)
för övrigt alla så mår jag bra. svullnaden och håret är litejobbigt men det är en värdslig sak. hår, vem behöver det egentligen? ;)
Nu blir det en lugn kväll framför tvn med handboll o lussebulle. vi hörs imorn <3<3äLskar er alla <3<3

Vill bara påminna er alla om att..

Ni är bäst i världen alla fina där ute <3
Jag mår bara bra. idag har jag handlat upp maxi och vellingeblomman :) julsaker till lägenheten, mat m.m. :)
annars idag har jag firat daniels lillasysters födelsedag med trevligt sällskap :)
Snart får jag min fina filt av farmor :)den ska värma mig heela vintern här i min mysiga soffa <3
jag måste bara gratta belinda också som blivit nominerad till cancergalan <3<3 häftigt. globen och allt. när är det föresten Belinda? :)
jag följer gärna med i väskan. ;)
Imorn blir lund igen, strålning och blodbrover, sen är det avastinet på tisdag.
pussokrampåer <3<3<3
liten uppdatering idag bara, hoppas det e ok. <3

RSS 2.0