24/10-10

HEejsan allihopa.
Nu sitter jag här nere där mamma o julia bor. Julia körde mig hit i rullstol. Hon skulle tvunget får mig att se handikappad ut också haha, men slapp gå så jag klagade inte. man är ändå lite snurrig/har alltid vatt haha. Riktigt skönt att få frisk luft. Har inte varit ute på typ en vecka ju.
Vi sitter och lyssnar på maroon 5 nu. Den nya skivan är så bra. "hands all over". Lyssna på den!
Om ni vill veta en lite nasty sak också så sitter jag här med mitt kiss i en påse brevid. haha sjukt att jag inte kan kissa liksom. Har inte gjort nummer "2" sen typ torsdags heller. Var tar allt vägen? mysterium.
-
Vet inte riktigt så vad jag ska skriva hmm, ..opererades ju i fredags. Dom tog en bit av tumören för att analysera den. så dom har rakat lite av håret på ena sidan. men inte mycket. Lär blir mycket sen, allt kanske. men men, de e ju bara hår. får troligen svar på onsdag. Så jag är lite nervös. men ni hjälper mig tänka positivt. ni är bäst! detta klarar vi tillsammans. <3 Tack än en gång för alla blommor och presenter.
-
Matilda, stefan, malte och maja kommer snart och ska hälsa på :) här e stort leksrum så maja kommer älska det.
Daniel har sovit hos mig inatt. Han är vid min sida hela tiden. Han är världens bästa, min danjel. <3 Min ängel, min prins
.jag och sofie i danmark :P

22/10-10

Hej alla fina <3
Det är jag (sofie) som skriver idag igen. Dagen började med att jag tog mammas bil in till jobb i hopp om att jag kanske skulle kunna få hälsa på Malin idag. Visste att det inte alls var säkert. Biopsin började runt nio tiden. Pratade med mamma strax innan och då sa hon att Malin sov gott och de hade börjat sätta igång. Ringde mamma mellan varven och frågade ut hela tiden. Det tog ca tre och en halv timme sen ringde en sköterska till mamma och sa att hon var vaken. Hon mådde bara bra, men var såklart lite dissy efter det hela.
Men allt har gått bra och mamma frågade dem om jag fick lov att komma och hälsa på, och det fick jag. Så innan jag körde till Lund från jobb så sprang jag snabbt in på hemköp och köpte baby bell ostar som Malin tycker så mycket om. Sen kom jag in till Lund och letade upp mamma Micke och Julia som befann sin på Ronald mcdonald huset (övernattning/hotell) för anhöriga. De hade lagat lite mat och sen tog jag en snabb dusch för att inte riskera ha en massa baskelusker på mig.
Sen ville jag bara upp till Malin och vara med henne. Hon ligger uppe på NIVA som ligger på 10nde våningen, så hon har fantastisk utsikt. Där låg hon och sken som solen själv. MIN ÄLSKADE MALIN <3<3 så himla fin hon är. Hon mådde hur bra som helst fast hon hade lite ont bara där de hade varit och opererat. Vi kollade på idol tillsammans, hon hade fått en sån minimini tv men det var hur bra som helst. tittade inte speciellt mycket utan snackade bara massa istället. Berättade för henne hur mycket ni alla hälsar och tänker på henne. Hon hade två nålar i vänstra armen och en i högra som hon svor lite åt. Hon hade tagit av madicken på junibacken bandaget och var lite tuffsig i håret av det här sterila tvålet. Men det fixar vi lätt som en plätt sen malla.
Jag och Malin kom fram till att vi tyckte Minnah var bäst i idol ikväll.
Förmodligen kan de få fram ett svar redan på onsdag, så då får hon ligga kvar här tills dess, men att hon kanske får komma ut lite i friska luften och komma hit här på Ronald mc.. och vara med oss. Här är jättefint och känns mer som ett hem än all den miljön hon fått vara i nu dessa dagarna. skönt och se lite annat också.
Såg färdigt idol med Malin sen gick jag ner här till mamma och Julia. Ville inte släppa taget om henne, jag kramade henne hårt och länge och pussade henne på pannan och sa att jag älskade henne mest av allt och ännu mer än så. Sen vinkade vi hejdå och formade våra händer som hjärtan till varandra, sov gott inatt älskade Malin <3<3
Imorgon ska jag försöka jobba och då kommer folk hit och hälsar på Malin då hon blir förflyttad till sitt "egna" rum. Så det är nog bara bra om här inte är för mycket folk samtidigt.
Jag älskar dig så mycket min Malin, och du är så himla duktig, allra käraste finaste mest fantastiska syster <3 du och jag <3

21/10-10

Hej alla finaste <3

Idag är det jag (Sofie) som skriver.

Dagen började med att en ambulans kom och hämtade Malin i Trelleborg vid 08.45. Hon skulle vara i Lund kl 10. Jag var inte med då utan det var mamma, pappa och daniel. Idag mår Malin också bra, de har börjat minska lite på cortison eftersom man inte kan gå på för höga doser för länge.

-

Pratade lite med mamma och frågade vad läkaren hade sagt och så och han hade varit väldigt bra och mamma sa att han var på positiv och utstrålade styrka. Det känns skönt att hon är i så fruktansvärt goda händer, Jag känner att de har magiska händer och kommer hjälpa min Malin att bli bra.
Idag röntgades även jag eftersom de ville att vi skulle slippa oroa oss för mig också eftersom det finns en chans att det kunde hända mig också eftersom vi delar så mycket. Jag gjorde det idag vid halv tretiden. Susanne (Jimmis mamma <3) och Linn (världens bästa Linn<3) följde med mig. Själv var jag inte så jätteorolig för mig själv att jag skulle ha samma. Jag kände mest att jag ville göra det för att Malin gjort det, så vi har gjort det tillsammans.
Fick ta av mig allt som var av metall och sen var det en "säng" och sen ett stort runt rör, sånt som man bara ser på tv, men tydligen är det verklighet också tyvärr, man förstår det inte riktigt att det kan hända en själv. Sen fördes jag in då och fick ha en ställning på huvudet med speglar i så att jag kunde se Linn som satt nära mig. Jag fick ha hörlurar också, jag valde att lyssna på Michael Jackson precis som Malin gjorde. Låg där inne och blundade lite och visste inte riktigt om jag skulle skratta eller gråta. Fick en liten känsla av att jag svävade runt i det fria och var helt viktlös. Det var väl nånting med all magnetkraft tror jag. Det vibrerade lite i hela kroppen.

OCH SÅKLART FANNS DÄR INGET! det visste jag redan.

-

Direkt efter det åkte jag, Susanne och Linn till systrar och bönor och fikade snabbt och sen körde jag och susanne in till Lund, mötte upp Jimmi på vägen, för att hälsa på världens finaste Malin. Hon mådde hur bra som helst. Det
är lite blandade känslor när man sätter sin fot på det sjukhuset. Mitt liv blev en gång räddat innanför de dörrarna.
Fick lite nostalgikänslor när vi kom in i sällskapsrummet där på avdelningen. Alla filmer och då menar jag ALLA filmer som jag och Malin har växt upp med fanns där. Allt från Disney till Astrid Lindgren till jurassic park och E.T, Bert, Matilda.. ja allt. Så Malin har och göra hon.

-

Vi köre hem vid lite innan niotiden eftersom Malin var lite trött, hon har ju haft en del underbara besök nu dessa intensiva dagarna så hon blir lite trött. Det betyder så mycket för henne, alla som hälsat på och skrivit man ser hon lyser som en sol av allt stöd, vad hade vi gjort utan er <3.
Nu ikväll ska hon få duscha med ett bakteriedödande tvål så att hon är så ren som möjligt inför imorgon, sen ska hon göra samma procedur imorgon bitti. Hon ska bli väkt vid 06.00 och sen ska hon göra en biopsi heter det. Då ska man gå in och ta en liten bit från tumören och analysera. Så ingen får lov att hälsa på imorgon för hon måste ha så lugn och ro hon bara kan. Men hon vet att alla är med henne ändå. Kan inte få nog av att säga till henne hur mycket jag älskar henne, och att jag håller henne i handen varje sekund och är med henne hela tiden och det vet hon.
Denna känsla är så svår att förklara och man måste nog vara tvilling själv för att förstå. Jag känner Malin himla starkt inom mig, vi är en och jag känner det hon känner. jättesvårt att förklara men jag känner det så starkt.
Bara när huvudvärken började så kände jag dirket att detta stämmer inte, någonting är fel. Hon fick egentligen en tid hos läkaren den 29 oktober men jag sa att vi skulle ha en akut tid NU.

-

Malin är en så himla stor del av mig, vi har gått igenom allt som hänt i våra liv tillsammans. Alltid lyft upp varandra när det har gått lite sämre för den andra, aldrig tävlat mot varandra utan med varandra. Det finns inte ord man kan beskriva med hur tacksam jag är över att vara tvilling, önskar att varenda en kunde få ha en tvilling som verkligen förstår en till tusentals procent.
Detta som har hänt nu de senaste dagarna känns fortfarande väldigt overkligt, men samtidigt är det skönt att veta nu varför hon mått som hon har gjort och att hon nu har magiska händer om sig som ger henne den styrkan hon har. Ni anar inte så mycket alla tankar betyder <3 .
Varje natt ligger jag och knyter mina händer tillsammans och ber om att Malin kommer att bli frisk och igår fick jag en jättestark känsla av att detta kommer att gå så himla bra, nu lever jag på den känslan. Vet att jag måste försöka tänka på mig själv lite också, även om det är riktigt svårt. Men jag gör det för Malins skull, Jag måste själv ha krafter för att ge henne krafter.
Idag höll jag hennes hand hela tiden och tänkte för mig själv att jag hade superkrafter som sändes igenom hela hennes kropp och de kommer att hjälpa henne.
detta blir ett ganska långt inlägg, hoppas inte det gör något. kände att jag behövde skriva av mig lite och vet att det är många som undrar så kan lika bra skriva på.



Alla ni fina vänner, jag kan inte beskriva hur mycket ni ALLA betyder, tillsammans är vi oslagbara allihopa, "ALLIHOPA NU!" 

Det blir antagligen jag som kommer skriva lite nu framöver, ska försöka skriva så mycket jag kan eftersom de närmaste dagarna inte får hälsa på Malin. Men kommer ha kontakt med mamma hela tiden. 
MALIN <3 Mamma, Pappa, Micke, Susanne, Daniel, Farmor, Farfar, Mormor, Morfar, Moster, Jimmi, Julia, Susanne och ALLA ni andra Jag älskar er så himla mycket, VI ÄR OSLAGBARA VI TILLSAMMANS
och vi kommer att klara detta vi är så himla starka och med all positiv kraft, magisk kraft så kommer detta bli bra. Ni är de finaste i världen.

20/10-10

Hej mina änglar. <3
Vill bara berätta för er att jag mår bra. Lite nervös bara men det ska nog gå bra. Dom har erbjudit mig att prata med kurator om jag vill så kan väl säkert vara bra. Har väl egentligen alltid varit en sån person " äsch, jag klarar mig" men det kan nog va skönt.
-
Vill föresten tack alla så himla mycket. Ni gör mig så stark. Sofie kallar er min lilla arme som står bakom. Mina soldater <3
-
jag blir hämtad kvart i 9 imorn av en ambulans som ska köra oss till lund. jag ska ligga på avdelning 26. barn och ungdomsavdelning tror jag det va. det stod att dom hade bröstmjölk, barnmat och välling. nice :) Är barnmaten som i hipp hipp så e det lugnt! haha
Just nu sitter vi och äter naturgodis och pillar lite vid datan. Jag bara äter o äter inte konstigt mitt blodsocker är uppe i taket hela tiden.. Sa innan dom nog får får rulla mig ut här ifrån. Biskvier, kanelbullar, gott och blandat, kexchoklad, naturgodis, pommes, usch ja. plus att jag inte förbränner en enda kalori så ja.  Fast johanna kom nu och hjälper mig med lite av naturgodiset :)
Tack så jättemycket också för alla fina blommor, kort gosedjur, allt. Ni är bäst. värmer så <3 ni skämmer bort mig alldeles för mycket. <3<3
Hälsningar från oss alla till er alla en riktigt god kväll <3<3<3

19/10-10

Hej mina vänner. Sitter just nu i ett sällskapsrum, får sitta här eftersom jag bara får ha två åt gången på rummet + att intrenet kan förstöra marskinerna i rummer., så de e tur att dom har sånna här rum.
Idag har dom röntgat sofie också. Mest av säkra skäl plus att det ska kännas skönt för alla i familjen. vi är ju trots allt enäggstvillingar och delar på många gener. så det känns skönt.
-
Dom har ökat min cortison ännu mer nu. just för att få ner svullnaden så fort som möjligt. tydligen kan man se i mina ögon också så dom lyser i dom hela tiden. är tydligen också lite svagare i mina vänstra sida också (ben, hand arm)
-
De har väckt mig regelbundet hela natten och lyst mig i ögonen. inte det skönaste klockan 3 på natten. det måste göras så det spelar ingen roll .. har nog 5 prickar på varje finger hehe. dom kollar ju blodsockret hela tiden eftersom cortisonet höger det mycket. Det bubblar som tusan i magen också. Daniel får ha gasmask haha. Fast det va nog ganska luftfritt sån tur va.
-
Just nu har jag min moster här, mormor, mamma, Malin J och sofie. Daniel e med jimmi. Vet inte rikritgt vad dom gör men dom skulle nog gå en liten runda, äta duscha m.m.
-
Det känns skönt att ha nån här. Då tänker man på annat.
-
låg o kolla på top model igår med sofie brevid mig i sängen. idag är det desperate housewives. :)
-
somsagt så mår jag bra just nu och det värmer så mycket av att ni alla tänker på mig. <3 ni e bäst.
Först va jag lite så om jag skulle berätta för alla, men tänkte att det ändrar ju inte min situation ändå. Plus att vet en så är det lätt att historier vrids lätt. därför tänkte jag att jag skriver här så kan ni alla läsa hur det ser ut.
kommer inte på så mycket mer vad jag ska skriva för tilfälligt eftersomvi inte vet så mycket egentligen. Men jag kommer iallafall flyttas tillbaka till trelleborg igen efter operationen. sen vet vi inte hur många dagar jag blir i lund. Jag kanske ska få cellgifter också. men som sagt vet man inte 100 än. Så där rök odlingen av mitt långa hår. Men det växer ju ut.
Jag kommer höra av mig så fort jag kan. mamma skriver nog också lite på sin facebook och uppdaterar till er.
-
mammas nummer e också 0708156703 så skicka ett sms till henne om ni vill komma och hälsa på <3<3
Saknar er <3

17/10-10 27.38

Hej allihopa. Just nu har jag precis blivit förflyttat till "ÖVA" en övervakningsavdelning. Just för att de ska har bättre uppsyn över mig. Där var tydligen inte tillräckligt många sköterskor på min andra avdelning inatt. Så jag flyttades enbart för att här e fler folk, hela tiden.
-
Just idag mår jag också bra, mådde bra igår även. Här e släkt och vänner hel tiden, så det känns skönt. För då tänker man på andra saker.
-
Har precis fått cortison nu för en stund sen. ( det som ska minska svullnaden )
-
det vi vet nu är att man måste får ner svullnaden för att kunna se exakt hur pass stor " den" är. Tydligen sprider den sig lite över på andra sidan också av hjärnan. Men dom ska vara bäst i världen i lund så jag hoppas dom får bort skiten.
-
Jag ska röntgas igen på onsdag eller torsdag så dom kan se hur det går för svullnaden. Svullnaden är just nu så stor att den är i "vägen" för operationen så den måste gå ner först innan man kan göra något ingrepp. Alltså vet man inte riktigt hur den ser ut heller. Äntligen har Linn kommit hem. Har saknar henne så mimla mycket.
My har också varit här med jättefina örhängen som jag fick, tack igen :) och tack winis, Louise och Nattis för dom jättefina blommorna <3<3.
Jag hör av mig snart igen  så fort jag kan. kan tyvärr inte ha datan i detta nya rummet men ska skriva så ofta jag kan.
nu ska jag äta bifffståganof :)
puss och kram.

17/10-10

hej alla fina. <3 ville bara säga tack till er alla. det betyder så mycket. Ni hjälper mig att tänka positivt.  Kunde inte skriva ordentligt igårefter allt smärtstillande så fingrarna funkade inte som de skulle så sofie fick hjälpa mgi. inte fför att det blir så mycket bättre nu men ni ser nog nåttsånär.
Nu får jag cortison som som minskar svullnaden runt "den där" (vill inte säga ordet)  Läkarna vet fortfarande inte hur pass farlig den är eftersom man förmodligen inte kan se det förän vid operationen Det vi vet är att den inte är av värsta sort iallafall. Att den är ganska jämnt rund ungefär som en pingisboll.och att den sitter på höger sida, frsamför örat, lite ovanför tinningen typ. Imed här inte finns några neuro kirurger här i trelleborg (hjärnkirurger)så kommer de inte att kunna avgöra det förän jag blir förflyttad till Lund. Vilket kommer ske under måndag eller tisdag, troligen.
Dagen idag började med några smärtstillande tabletter då jag kände att det kom lte smygande smärta. annars har jag mått helt okej, bortsett från alla dumma, hemska tankar.
Har fortfarande inte riktigt fattat det. Börjat smälta det lite men det är  fortfarandeså overkligt. Sånt  här händer ju aldrig en själv.
-
Usch fick en massa äckliga stolpiller igår också.inte alls härligt om ni undrar. tre fick jag sätta dit och sköterskorna två. fick det eftersom jag kräktes.Pinsamt men men men. tyckte det va pisamt att mamma fick ringa ambulans också men nu bryr jag mig inte för fem öre. hehe kunde inte resa mig så det a väl tur att mamma va envis o vann över mig. (va ju för tusan helt NAKEN!
-
Har röntgats en gång till idag och fick insprutat kontrast i en nål. ( det ska tydligen göra att men ser konturerna på "den där" lite tydligare.
Resultatet av just den röntgenen får vi imorn förmiddag tror jag.läkarna här ska ha möte om det med lund då.
--
Blev livrädd när jag kom in i rummet med den där "runda saken man får åka igenom (en sån maskin förknippar man ju med det värsta från tex filmer och så. och kunde varken ligga still eller hålla tårarna tillbaka. men jag fick lyssna på michael  jackson i lurarna under hela tiden. ( Dom hade inte Håkan Hellström. och jag fick även lugnande innan så det gick bra tillslutefter en stund.
-just nu sitter jag med datan i knät o julia sitter brevid. vi dricker varm oboj. Alla som jobbar här är jättesnälla. Dom kommer typ stup i kvarten. kollar blodsockervärdet, blodtryck m.m
Sofie och jimmi eute och går en runda nu.  det är nog skönt för dom att röra på sig lite. de har suttit här hela dagen. Daniel har också åkt in till malmö för att spela match och kommer bort lite för stunden.
ÅHH villlbara slänga datan i väggn!!! stavar fel eller trycker in capslock heeeela tiden!
--
har ont lite överallt ocså som krydda. mina blodkärl sprack hela tiden så dom fick typ sticka mig överallt. Känner mig smått som en nåldyna. Tur jag inte är så jäätterädd för sprutor.
-
Är rädd för imorgon men de ska bli bra Låg i magnetröntgen maskinen otänkte "käre gode gud" som man alltid gjorde när man va liten när an önska sig något. så jag hoppas det slår in. De ska det göra! nått annat finns inte. Har ju alla er <3<3
Ska försöka skriva så mycket jag kan, så fort jag orkar. Har folk här hela tiden så det känns jättebra. Vänner och familj. Tck för ni finns. det känns jättebra att jag får ta hit hur många jag vill närsom. <3<3
-
Annars har jag väl inte jättemycket mer att tillägga för tillfället.
-
Känner mig lite smått som ett barnhar fått gosedjur,tittatpå tecknat och sofie har läst högt för mig <3
Det blir iallafall inget paris  :( men dån tur så finns det kvar.
Ni e bäst allesammans.
Vi ses och hörs.
Ps Ilove you.

Chock!

Ni som står mig närmast vet säkert om att jag under en längre tid gått med en ganska kraftig huvudvärk.
Ja, mer eller mindre under ca en och en halv månad. undersökte det för någon dag sen då jag kände att "nu pallar jag inte med denna skit längre. värken har varit värst på morgonen också hård att jag mått väldig illa och kräkts av smärtan. Har varit hos läkaren nu två gånger denna veckan.
Fick göra massa tester och de kom fram till att det är kraftig spänningshuvudvärk. Men de tyckte inte om att hon kräkte på mornarna så skulle få en röntkentid om ca 14 dagar. sen lät vi det en dag till och sen gick det inte längre.
I morse var det en av de värsta mornarna. (nu är det sofie som skriver förrsten) Malin sov hos mig inatt för att Jimmi inte var hemma. Ställde klockan vid 7 och då sov Malin fortfarande. Sen vaknade hon och försökte känna efter hur hon mådde. jag var tvungen att försöka göra vid mig inför jobb då jag skulle ta bussen kvart i nio. Malin känner mer och mer hur huvudvärken börjar jaga henne, och hon tog ipren, jag sprang till statoil och köpte treo. Men tyvärr så kom allt upp igen. Ringde mamma och sa att det är nått som verkligen inte stämmer nu. Mamma kommer och hon fick ringa ambulansen för nu kan vi inte ha det såhär längre. Jag åkte in till jobb eftersom jag öppnade, pratade med mamma hela bussresan in och sen hamnade hon på sjukhuset och fick alla världens saker för att ta bort smärtan. Jimmis mamma Susanne jobbar här på sjukhuset och hon krävde att hon skulle bli rötkad NU! inte imorgon, och inte sen utan NU!! läkaren trodde fortfarande att det rörde sig om den här spänningshuvudvärken.
Detta jag skriver nu är det mest overkliga och konstigaste som jag aldrig någonsin trodde att jag skulle ens behöva tänka på.
Susanne och Julia kom in på jobb idag när jag precis hade haft min sista kund.
All huvudvärk och illamående som har pågått denna tiden, det har visat sig att det är en tumör.
Vi ska klara detta och malin SKA bli bra igen, det finns inget annat utan malin SKA bli bra. Vi måste tänka positivt för Malins skull, alla ni älskade vänner, jag vet att ni kommer finnas där i alla lägen för ni är de underbaraste som finns, och vi älskar er så mycket. Vi ska klara detta.
Imorgon ska malin röntkas igen och denna gången med en speciell vätska för att man ska se hus pass stor den där saken är och hur man ska gå till väga. Troligtvis blir det operation i Lund framöver.
Malin mår ganska bra nu, hon har fått korstizon? för att dämpa svullnaden runt saken. så nu mår hon ganska bra, ingen av oss kan ta in riktigt vad det är som hänt. Vi måste ta detta ett steg i taget nu.

Emily


Haij

Förlåt för dålig uppdaterning. Har jobbat en del nu så det har inte blivit så mycket bilder den senaste tiden men jag e på gång! Det kommer komma en del mer bilder på Emily också.
Har ett litet sug nu över att bli bättre. Ibland när jag känner att det inte blir bra så kan jag lätt släppa allt några dagar bara för att få kliet tillbaka i fingrarna. Känner att jag vill ta det till en ny nivå nu:) Så alla böcker och tidningar jag har ska jag börja LÄSA igen. Ni vet man snabbläser lite. KOLLAR PÅ BILDERNA och tycker texten verkar krånglig o sen lägger man ifrån sig tidningen. Nä nu ska jag fan lära mig så jag vet vad jag håller på med. Har mestadels gissat mig till mina "verk" nu och det har väl gått bra men blir fortfarande inte nöjd. (inget med dom jag fotar att göra) ;) utan själva bilden/ljuset/vitbalansen/färger och bla bla. Sen har jag ju inte en superduper proffskamera heller men den duger än så länge. Är ju trots allt nybörjare än.
Men för er som är intresserade av att lära sig mer om foto. Köp digitalfoto-tidningarna. Riktigt bra tips. Även Fotoguiden. Så nu ska jag sätta mig och trycka in alla svårigheter i skallen så jag vet i fortsättningen bättre vad jag håller på med.

Trevlig lördag.


RSS 2.0